Nieuws

Winter at Tantora Balloonfestival in Al Ula (Saoedi Arabie)

dinsdag 14 januari 2020

Op uitnodiging van de Nederlandse organisatie uit Hengelo hebben wij van 2 t/m 11 januari 2020 deel genomen aan het "Tantora Balloonfestival" in Al Ula (Saoedi Arabië). Aan dit evenement hebben in totaal 100 ballonnen deelgenomen. We hebben 5 prachtige ballonvaarten gemaakt, de meeste over "Madain Saleh". Dit gebied staat op de lijst van "Unesco Werelderfgoed" en is voor publiek afgesloten. Dit gebied herbergt 131 graftombes die circa 2000 jaar geleden zijn gemaakt. Hier werden de doden begraven in de rotsen.

Tevens hebben we een wereldrecord gevestigd welke wordt vermeld in het "Guinness Book of Records".
We zijn met alle ballonnen in het donker op 1 lange rij van 2970 Meter gaan staan en met z`n allen tegelijk gaan branden. Dit zorgde voor een spectaculaire night glow en dit was nog nooit eerder vertoond.

Filmpje wereldrecord

Voor foto`s van dit evenement klik op onderstaande link.

Foto`s ballonfestival

Tevens is hiervan een spectaculair filmpje gemaakt, klik hiervoor op onderstaande link.

Filmpje  

Erik Pals 25 jaar ballonpiloot!

woensdag 27 november 2019

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Erik Pals een geslaagde examenvaart heeft gemaakt in Ootmarsum. Vele mooie ballonvaarten heeft hij sindsdien mogen maken in binnen en buitenland. In totaal zijn er 2420 ballonvaarten gemaakt en daarmee heeft hij ruim 2800 uur in het luchtruim gehangen.

Hopelijk nog 25 jaar erbij. :)Ochtendvaarten vanuit Ter Apel en Emmen

woensdag 26 juni 2019

Nieuw! Het is nu ook mogelijk om vanaf Emmen de magie van een ochtendvaart te beleven. Ervaar absolute rust met een wereld onder je die langzaam ontwaakt. Een opkomende zon en de nevel/grondmist op de grond zorgen voor een sprookjesachtige ballonvaart! 
Een ochtendvaart maakt u voor 129,- p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar voor 110,- p.p.
Zie onderstaande link voor een overzicht van onze geplande vaarten die dagelijks wordt vernieuwd!
Geplande vaarten 


Crewlid worden?

woensdag 3 april 2019

Geïnteresseerd in een nieuwe hobby? Dan kun je je bij ons aanmelden als crewlid en onder begeleiding van een ervaren crewlid een keer meehelpen om te kijken of dit iets voor je is. Wij geven onze crewleden een onkostenvergoeding en af en toe mogen ze een keer mee in de ballon. Tevens organiseren we ieder jaar een "crewavond".  Zowel mannen als vrouwen kunnen crewen. Je moet minimaal 14 jaar zijn om bij ons te crewen.

Een rijbewijs, bij voorkeur BE, is natuurlijk handig, maar ook zonder kun je bij ons crewen.
De crew bezigheden bestaan uit: het samen rijden naar het opstijgterrein, het opbouwen van de ballon en na de start het volgen van de ballon. Dit gebeurt d.m.v. zicht, contact met de piloot via de radio en andere handige apps.
Zodra de ballon geland is wordt de ballon weer ingepakt en na de champagnedoop voor de passagiers rijden we weer terug.

Per ballonvaart zijn minimaal 2 crewleden nodig. De meeste vaarten vinden plaats van april t/m oktober. Dit gebeurt doorgaans in de avonduren circa 2 uur voor zonsondergang en soms in de ochtenduren vlak na zonsopkomst. Je kunt zo vaak crewen als je wil. Sommige crewleden helpen 1 keer in de maand en andere meerdere keren per week. De totale activiteit duurt circa 4-5 uur.


Heb je interesse dan kun je ons altijd even bellen op 0599-587878 of mailen naar info@westerwoldeballooning.nl  


Ballonvaren in de Alpen

maandag 4 februari 2019

Wij hebben van 12 t/m 19 januari jl. deelgenomen aan de 40e Internationale Ballonweek in Filzmoos (Oostenrijk).


Bijgevoegd link naar een filmpje van 2 prachtige ballonvaarten met zeer veel sneeuw!