Nieuws

Ballonvaren en Corona!

donderdag 15 april 2021

Helaas gelden de verlengde "Corona maatregelen" ook voor onze branche. Ons verbod op het uitvoeren van commerciële vaarten is verlengd t/m 25 mei. Wij gaan een nieuwe planning maken vanaf 26 mei en zullen iedereen die al een afspraak heeft staan voor 26 mei benaderen om deze te verzetten. Er kan dus straks wel alvast worden ingeschreven op de nieuwe data die vandaag op de website zullen worden aangepast. Uiteraard alles onder voorbehoud...... 

Nieuwe 6 persoons ballon opgezet!

maandag 5 april 2021

4 april jl. hebben wij voor de eerste keer onze nieuwe 6 persoons ballon de PH-EPL opgezet samen met de kleinere 3 persoons ballon, beide in eigen huisstijl uitgevoerd. Is het geen plaatje samen? 

Zie voor meer foto`s ook onze fotogalerij

Tevens staat hiervan een filmpje op 
You Tube

Ballonvaren en Corona!

maandag 15 maart 2021

Het ballonseizoen nadert en wij krijgen de laatste tijd steeds vaker de vraag of we al weer mogen varen i.v.m. Corona. Helaas mogen wij tot op heden nog niet met passagiers een ballonvaart maken tot 20 april. Alleen solo of instructievaarten zijn op dit moment toegestaan. Zodra er meer bekend is wanneer we wel met passagiers mogen varen maken wij dit bekend op deze website en op onze sociale media (Facebook, Twitter).  Vaarten die nu gepland staan zijn dus onder voorbehoud van de dan geldende "Corona maatregelen". Zodra bekend is dat deze geplande data geen doorgang kunnen vinden worden de passagiers hierover benaderd en in overleg met hun wordt eventueel direct een nieuwe datum gepland.

Nationaal duurrecord!

zondag 7 maart 2021

Nationaal duurrecord AX-7 klasse heteluchtballonnen (ballonnen met inhoud van 1600 tot 2200 kubieke meter). Zaterdag 6 maart heeft Erik Pals het duurrecord in deze klasse aangescherpt. Gestart om 06.59 uur in Rolde en na 9 uur en 3 minuten geland bij Diepenheim.

Ook de bovenliggende klassen AX-8 en AX-9 (loopt tot 4000 kubieke meter) zijn hiermee aangescherpt. Dit is gedaan met onze wedstrijd ballon de PH-BZS met een inhoud van 2000 kubieke meter.  

Voor foto`s van deze vaart zie elders op deze pagina.

Klik op deze link voor een filmpje

Ballonvaren als hobby?

maandag 7 december 2020

Ballonvaren als hobby?

Lijkt het je leuk om ballonvaren als hobby te hebben? Dat is mogelijk! Als crewlid ben je actief betrokken bij het uitvoeren van onze ballonvaarten.  Als je tijd hebt, graag met mensen omgaat en het leuk vindt om actief met ballonvaren bezig te zijn, kun je je hiervoor opgeven. Een rijbewijs, bij voorkeur BE, is natuurlijk handig, maar ook zonder kun je bij ons crewen. Als je je aangemeld hebt kun je onder begeleiding van een ervaren crewlid een keer meehelpen om te kijken of dit iets voor je is.
 Onze ballonvaarten vinden plaats in Groningen en Drenthe.
De crew bezigheden bestaan uit: het opbouwen van de ballon en na de start het volgen van de ballon. Dit gebeurt d.m.v. zicht, contact met de piloot via de radio en andere handige apps.
Zodra de ballon geland is worden de spullen weer ingepakt en volgt de champagnedoop voor de passagiers.

Per ballonvaart zijn minimaal 2 crewleden nodig. De meeste vaarten vinden plaats van april t/m oktober. Dit gebeurt doorgaans in de avonduren circa 2 uur voor zonsondergang en soms in de ochtenduren vlak na zonsopkomst. Je kunt zo vaak crewen als je wil en dit is geheel op vrijwillige basis. Sommige crewleden helpen 1 keer in de maand en andere meerdere keren per week. De totale activiteit duurt circa 4 uur.

Wij geven onze crewleden een onkostenvergoeding en af en toe mogen ze een keer mee in de ballon. Tevens organiseren we ieder jaar een "crewavond".  Zowel mannen als vrouwen kunnen crewen. Ook gepensioneerden zijn van harte welkom bij ons. Je moet minimaal 14 jaar zijn om bij ons te crewen.

Heb je interesse dan kun je ons altijd even bellen op 0599-587878 of mailen naar info@westerwoldeballooning.nl