Nieuws

Jaaroverzicht 2017

dinsdag 26 december 2017

Onderstaand de link naar een filmpje met een overzicht van onze activiteiten in 2017.
Veel kijkplezier gewenst. 

Jaaroverzicht 2017 

Ad ballon cup 11 en 12 maart

dinsdag 21 maart 2017

Op 11 en 12 maart jl. heeft Erik Pals weer meegedaan aan de "Ad ballon cup" te Breda. Dit is een selectiewedstrijd die meetelt voor de nationale ranking. Onder nagenoeg perfecte weersomstandigheden zijn er 4 ballonvaarten gemaakt met in totaal 14 tasks (opdrachten). Erik begon goed met een 2e plaats na de 1e vaart maar door 2 fouten in de volgende vaarten is hij uiteindelijk 6e geworden van in totaal 22 deelnemers en 5e Nederlander.Filmpje
Nationaal duurrecord ax-8 klasse heteluchtballon!

donderdag 16 februari 2017

Op zondag 8 januari jl. heeft Erik Pals het Nationaal duurrecord in de ax-8 klasse (tot max. 3000 kubieke Meter inhoud) heteluchtballon verbeterd. Bij zonsopkomst is hij gestart vanuit Joure en na een vaart van 7 uur en 6 minuten geland in Deurne (Noord Brabant).


Erik had nog langer kunnen doorvaren maar door opkomende mist moest hij helaas vroeger landen dan gepland.
Tijdens deze vaart heeft Erik circa 460 Liter gas verbruikt. Dit is een verbruik van 66 Liter per uur.Het oude record stond al sinds de jaren `90 op 5 uur en 37 minuten. Hoewel het record ruimschoots is verbeterd kan dit nog veel scherper gezet worden. Het is dan ook zeker de bedoeling om in de toekomst dit record en het afstandsrecord verder te verbeteren. Meer foto`s van deze ballonvaart staan op onze website onder het kopje "Fotos". Ook is er een filmpje gemaakt van deze ballonvaart. Klik op onderstaande link voor een you tube filmpje.


Filmpje recordvaart

Westerwolde Ballooning in 2016!

zondag 6 november 2016
Bijgaand een filmpje met enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar. Veel kijkplezier! :)

Ballonvaren ook voor minder valide mensen!

dinsdag 18 augustus 2015
Sinds kort heeft Westerwolde Ballooning een speciaal aangepaste mand voor rolstoelgebruikers en mindervalide personen.Dit was tot voor kort nog niet mogelijk in Groningen en Drenthe, maar door de aanschaf van deze mand kunnen nu ook mindervalide mensen mee in een ballon.

Deze mand is voorzien van een deur met een “open geweven deel”, zodat men zittend in de rolstoel mee kan in de ballon.
Tevens kunnen er naast de rolstoelgebruiker ook nog 1 of 2 personen extra mee. 

Prijs voor 2 personen (incl. rolstoelgebruiker) 590,-

Prijs voor 3 personen (incl. rolstoelgebruiker) 660,-