Nieuws

Ballonvaren als hobby?

maandag 7 december 2020

Ballonvaren als hobby?

Lijkt het je leuk om ballonvaren als hobby te hebben? Dat is mogelijk! Als crewlid ben je actief betrokken bij het uitvoeren van onze ballonvaarten.  Als je tijd hebt, graag met mensen omgaat en het leuk vindt om actief met ballonvaren bezig te zijn, kun je je hiervoor opgeven. Een rijbewijs, bij voorkeur BE, is natuurlijk handig, maar ook zonder kun je bij ons crewen. Als je je aangemeld hebt kun je onder begeleiding van een ervaren crewlid een keer meehelpen om te kijken of dit iets voor je is.
 Onze ballonvaarten vinden plaats in Groningen en Drenthe.
De crew bezigheden bestaan uit: het opbouwen van de ballon en na de start het volgen van de ballon. Dit gebeurt d.m.v. zicht, contact met de piloot via de radio en andere handige apps.
Zodra de ballon geland is worden de spullen weer ingepakt en volgt de champagnedoop voor de passagiers.

Per ballonvaart zijn minimaal 2 crewleden nodig. De meeste vaarten vinden plaats van april t/m oktober. Dit gebeurt doorgaans in de avonduren circa 2 uur voor zonsondergang en soms in de ochtenduren vlak na zonsopkomst. Je kunt zo vaak crewen als je wil en dit is geheel op vrijwillige basis. Sommige crewleden helpen 1 keer in de maand en andere meerdere keren per week. De totale activiteit duurt circa 4 uur.

Wij geven onze crewleden een onkostenvergoeding en af en toe mogen ze een keer mee in de ballon. Tevens organiseren we ieder jaar een "crewavond".  Zowel mannen als vrouwen kunnen crewen. Ook gepensioneerden zijn van harte welkom bij ons. Je moet minimaal 14 jaar zijn om bij ons te crewen.

Heb je interesse dan kun je ons altijd even bellen op 0599-587878 of mailen naar info@westerwoldeballooning.nl


 

Nieuwe ballon in 2021!

donderdag 22 oktober 2020
GROOT NIEUWS!
Het (halve) ballonseizoen zit er weer op, maar we zijn alweer bezig met 2021. Er wordt volgend jaar een nieuwe 6 persoons ballon in de vaart genomen die onze oude 6 persoons ballon gaat vervangen. Deze ballon is net als onze kleinere 3 persoons ballon geheel in eigen huisstijl uitgevoerd. De registratie zal PH-EPL worden. Verwachting is dat de ballon in februari klaar is! 


WE MOGEN WEER!!! (Update 10 juli)

dinsdag 30 juni 2020
Goed nieuws vanuit Den Haag! Per direct zijn ballonvaarten binnen 1,5 Meter ook weer toegestaan! Wij waren tot voor kort nog een van de weinige branches waarvoor de versoepelingen van de afgelopen maanden niet gold. Echter na overleg van onze "Corona Werkgroep" met het Ministerie gelden voor ons nu ook de versoepelingen. Dit houdt in dat we weer met passagiers binnen 1,5 Meter een ballonvaart mogen maken.
Uiteraard hebben we ons wel aan het goedgekeurde protocol te houden. Dit houdt in dat alle passagiers verplicht zijn tot het dragen van een mondmasker. Ook dient u gezond te zijn en geen "corona gerelateerde" klachten te hebben. Wij desinfecteren onze mand voor elke vaart
. Op het startveld dient een "triageformulier" te worden ingevuld waarin u verklaart geen "corona gerelateerde" klachten te hebben en recentelijk niet met corona in aanraking te zijn geweest. Inmiddels staat er een nieuwe planning op de website waarop ingeschreven kan worden. Wij hopen u een mooie ballonvaart aan te bieden deze zomer en hebben er weer zin in! :)

Update ballonvaren met passagiers!

vrijdag 29 mei 2020

Helaas hebben we vandaag slecht nieuws ontvangen.  Het ingediende protocol van onze branchevereniging om met passagiers te mogen ballonvaren is nog niet goedgekeurd door het ministerie. Er moet een nieuw protocol worden ingediend en opnieuw ter goedkeuring worden aangeboden.  Er wordt dan door het ministerie gestreefd om per 1 juli de maatregelen te versoepelen.

Dit houdt dus in dat zoals het nu lijkt we niet eerder met passagiers mogen varen dan vanaf 1 juli as. Wij zijn dus helaas genoodzaakt om alle vaarten die in juni gepland staan af te zeggen en iedereen opnieuw in te plannen vanaf 1 juli. Iedereen die al ingepland staat wordt vanaf zaterdag 30 mei hiervoor benaderd.

Mocht er echter nog iets veranderen en de maatregelen vroeger versoepeld worden dan passen we de planning uiteraard direct weer aan.

Dit is erg vervelend, zowel voor iedereen die al gereserveerd heeft als voor ons, echter streven we ernaar om vanaf 1 juli weer dagelijks volop te gaan varen om iedereen de lucht in te krijgen. Waar nodig plannen we extra vaarten. Dit zal afhankelijk zijn v/h aanbod.

Graag tot snel bij ons in de mand!

Update ballonvaren in deze tijden.

donderdag 7 mei 2020

Laatste update betreffende ballonvaren in deze tijden:
Wij mogen sinds kort solo of met gezinsleden van de piloot ballonvaren!
Er is door onze branche-organisatie inmiddels ook een protocol opgesteld om onder voorwaarden weer veilig te kunnen ballonvaren met passagiers. Dit protocol is inmiddels ter goedkeuring aangeboden bij het Ministerie van Economische zaken en het RIVM. We verwachten u dan ook binnenkort weer te kunnen verwelkomen in onze mand! Onze voorlopige planning staat al op onze website en daar kan al op worden ingeschreven. Mocht het eerder mogelijk zijn dan passen we deze planning direct aan.

Zie hiervoor onze "Geplande vaarten" pagina op deze website.