Het ontstaan van Westerwolde Ballooning

Westerwolde Ballooning is ontstaan in 1993 toen Geert Pals z`n eerste eigen ballon kocht. Dit was een kleine 3 persoonsballon de PH-RIK.


PH-RIK (1e ballon) 


HUIDIGE LOCATIE NULWEG 15/17 TER APEL 

De familie werd er toen ook bij betrokken en een jaar later had zoon Erik ook z'n brevet. Het aantal ballonnen groeide en wat als een hobby begon groeide uit tot een professioneel ballonvaartbedrijf. Het bedrijf werd als VOF gerund door Geert en Erik Pals.


De oude locatie in Ter Apelkanaal bood niet meer genoeg ruimte voor alle ballonnen, auto's en aanhangers. Er werd in 1998 een nieuw pand met loods gebouwd aan de Nulweg 15 te Ter Apel. 

In 2005 heeft Erik hiernaast ook een woning en loods laten bouwen en sindsdien is het kantoor op de Nulweg 17 gevestigd.

Begin 2014 is Geert Pals, oprichter van het bedrijf overleden en is het bedrijf als eenmanszaak voortgezet door Erik.

Inmiddels hebben we 5 ballonnen in ons bezit die in het zomerseizoen dagelijks het luchtruim kiezen. Hiervoor hebben we een grote groep vrijwilligers die helpen met opbouwen en volgen; ook wel de “Crewleden” genoemd. Tevens hebben we enkele “freelance piloten” die regelmatig voor ons varen.


Op 8 april 2018 bestonden we al weer 25 jaar! Ter gelegenheid hiervan hebben we een film gemaakt over 25 jaar Westerwolde Ballooning. Tevens heeft RTV Noord een reportage over ons gemaakt.
Onderstaand beide items.


Reportage RTV Noord 

Geïnteresseerd in een nieuwe hobby? Dan kunt u zich bij ons aanmelden als crewlid en onder begeleiding van een ervaren crewlid een keer meehelpen om te kijken of dit iets voor u is. Wij geven onze crewleden een onkostenvergoeding en af en toe mogen ze een keer mee in de ballon. Tevens organiseren we ieder jaar een "crewavond".