Nieuws

Crewen tijdens een ballonvaart als hobby!

zondag 4 juni 2023

Geïnteresseerd in een nieuwe hobby? Dan kun je je bij ons aanmelden als crewlid en onder begeleiding van een ervaren crewlid een keer meehelpen om te kijken of dit iets voor je is. Wij geven onze crewleden een onkostenvergoeding en af en toe mogen ze een keer mee in de ballon. Tevens organiseren we ieder jaar een "crewavond".  Zowel mannen als vrouwen kunnen crewen. Je moet minimaal 14 jaar zijn om bij ons te crewen.

Een rijbewijs, bij voorkeur BE, is natuurlijk handig, maar ook zonder kun je bij ons crewen.

De crew bezigheden bestaan uit: het samen rijden naar het opstijgterrein, het opbouwen van de ballon en na de start het volgen van de ballon. Dit gebeurt d.m.v. zicht, contact met de piloot via de radio en andere handige apps.

Zodra de ballon geland is wordt de ballon weer ingepakt en na de champagnedoop voor de passagiers rijden we weer terug.

Per ballonvaart zijn minimaal 2 crewleden nodig. De meeste vaarten vinden plaats van april t/m oktober. Dit gebeurt doorgaans in de avonduren circa 2 uur voor zonsondergang en soms in de ochtenduren vlak na zonsopkomst. Je kunt zo vaak crewen als je wil. Sommige crewleden helpen 1 keer in de maand en andere meerdere keren per week. De totale activiteit duurt circa 4-5 uur.

Heb je interesse dan kun je ons altijd even bellen op 0599-587878 of mailen naar info@westerwoldeballooning.nl

 

30 jaar Westerwolde Ballooning

dinsdag 11 april 2023

Op 8 april jl. bestond Westerwolde Ballooning alweer 30 jaar! Op 8 april 1993 heeft onze eerste eigen ballon de PH-RIK voor het eerst het luchtruim gekozen. Inmiddels hebben we al 18 ballonnen "versleten" en is er een nieuwe ballon aan onze vloot toegevoegd. De PH-EPJ een gloednieuwe 9 persoons ballon (links op de foto) geheel in eigen huisstijl evenals onze 3 en 6 persoons ballonnen. Op 9 april jl. hebben we deze 3 ballonnen naast elkaar gezet en hebben we met de nieuwe en de 3 persoons nog een ballonvaart gemaakt samen met onze crewleden. We zijn weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen om weer mooie ballonvaarten te maken in de regio.

Nieuwe ballon in 2023

vrijdag 3 februari 2023

In maart 2023 wordt er een nieuwe 9 persoons ballon in de vaart genomen. Deze ballon is ook uitgevoerd geheel in eigen huisstijl evenals de 3 en 6 persoons ballon.
Een mooie aanwinst in ons jubileumjaar. We bestaan 8 april namelijk 30 jaar!

Erik Pals 3e plaats gehaald op het open NK ballonvaren!

maandag 30 mei 2022
Van 26 t/m 29 mei jongsleden heeft Erik Pals deelgenomen aan de "Belgian Balloon Trophy" te Vielsalm(Bel).
Dit was het decor voor de open Nederlandse, Belgische en Luxemburgse kampioenschappen. In totaal 38 deelnemers. Een mooie 10e plaats overall gehaald en met het NK podium gehaald met een 3e plaats! Voor enkele foto`s en de uitslag zie onderstaande links.


www.ballooncompetitionresults.com/2022/2022BBT/RESULTS.HTM 

Westerwolde Ballooning 

Erik Pals is de mijlpaal van 3000 uur gepasseerd!

zondag 17 oktober 2021

Tijdens de ballonvaart 10 oktober jl. is Erik Pals de grens van 3000 uur in z`n logboek gepasseerd! Om deze mijlpaal te halen heeft hij 2574 ballonvaarten gemaakt en hierover heeft hij bijna 27 jaar gedaan. Bijgaand een foto v/h uitzicht vorige week. Hopelijk nog vele mooie vaarten erbij!